Dofí mular.jpgDofí mular (Tursiops truncatus): Acostuma a trobar-se en captivitat en dofinaris i parcs aquàtics de tot el món. En llibertat, viu en grups d’entre 10 i 40 individus. Es desplaça amb seguretat en aigües poc fondes i no tem la presència dels humans per la qual cosa no és estrany trobar-lo en platges i ports. S’apropa a les embarcacions tot fent salts acrobàtics a popa i proa. Cada 5-8 minuts ha de sortir a la superfície per tal de respirar, tasca que realitza mitjançant l’espiracle situat damunt del cap.

Dofí llistat.jpgDofí llistat (Stenella coeruleoalba): és l’espècie de cetaci més abundant i fàcil de veure a la Mediterrània, extremadament curiosa, a qui agrada molt seguir la proa dels vaixells durant llargues estones de navegació. Acostuma a viure mar endins, on menja peixos i calamars, en grups d’entre 5 i 50 individus de diferents edats.

Cap d’olla negre (Globicephala melas): es distingeix fàcilment pel seu cap globós, que sovint treu per Cap d'olla negre.jpg de la superfície de l’aigua mentre manté una posició vertical. Acostuma a romandre immòbil a la superfície permetent que els vaixells s’aproximin a poca distància. És un animal força tranquil i a vegades s’aproxima molt a la costa. S’alimenten sobretot de calamars, que cacen de nit quan aquests pugen a la superfície.
Rorqual comú.jpg
Rorqual comú Balaenoptera physalus): és la segona espècie de balena més gran que existeix, després de la balena blava. S’alimenta de petits crustacis planctònics (Krill) que ingereix fent grans glopades d’aigua. Tot i ser un nedador molt ràpid, té un comportament tranquil, raó per la qual no s’altera gens per la presència dels vaixells. A Catalunya el trobem des de la primavera fins al començament de l’estiu, quan passa migrant cap al nord.